Kitty van Helvoirt

Ik ben Kitty:

In 2014 ben ik gestart met mijn praktijk Valkenoog waarin ik hoogbegaafde kinderen coach en begeleid. Mijn praktijk is gevestigd in het Brabantse dorp Hilvarenbeek waar ik heel mijn leven al woon, samen met mijn kinderen.

Door mijn jarenlange ervaring als algemeen maatschappelijk werker en als schoolmaatschappelijk werker heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van ouders en kinderen op alle leefgebieden.

Aangezien onze beide kinderen hoogbegaafd zijn, ben ik me meer gaan verdiepen in deze materie. Er is online heel veel te vinden over hoogbegaafdheid maar de positieve visie van GelukkigHB in Zwolle sprak me direct aan. De open benadering en de aandacht voor de sociale en emotionele kant van hoogbegaafdheid waren de trigger om contact met ze op te nemen. Dit contact heeft geresulteerd in het feit dat ik de opleiding tot GelukkigHB begeleider ben gaan doen.

Om met mijn expertise kinderen en gezinnen van dienst te kunnen zijn, ben ik met mijn praktijk Valkenoog gestart.

De naam van mijn praktijk heb ik ontleend aan de werking van de edelsteen valkenoog:

Valkenoog:
• werkt remmend en inzichtgevend
• helpt je om het grotere geheel te zien
• remt overmatige angst, emoties, agressie en stemmingswisselingen
• helpt om beperkende gedrag- en denkpatronen te doorbreken
• werkt aardend
• remt de energiestroom en vermindert hiermee stress, nervositeit en hyperactiviteit
• versterkt het zelfvertrouwen en de opbouw van wilskracht.

Daarnaast heeft mijn grote passie en liefde voor de valk ook een grote invloed gehad bij de keuze van deze naam.

‘Hoogbegaafd(heid) – scherp in beeld’

Sandra Pelkmans – Van Herck

Ik ben Sandra,

Ik ben getrouwd en woon samen met mijn man Remko en onze kinderen Jurre en Dieke in Oisterwijk.

Mijn reis in het werken binnen de hulpverlening begon in 2020, toen ik bij Valkenoog kwam werken. Deze stap werd geïnspireerd door de ontwikkeling van mijn eigen kinderen, met name op het gebied van hoogbegaafdheid.

Ik werk als energetisch gezinstherapeut bij Valkenoog en METGrip. Ik help gezinnen door middel van mijn expertise en ervaring met Neuro Emotioneel inzicht (Nei).

Ik ben een gecertificeerd Mindfulness trainer voor kinderen. De Mindfulness trainingen die ik geef zijn gebaseerd op het door mij geschreven oefen- en invulboek Mindfulness voor kinderen ‘Grip op jezelf’, dit gebeurt individueel of in een groep. Tevens heb ik ruime ervaring in het analyseren van tekeningen en kan ik een eventuele hulpvraag zichtbaar maken en het kind of volwassene hierin ondersteunen.

Daarnaast geef ik de volgende ondersteuning aan kinderen, tieners en (jong)volwassenen: coaching in groepsverband, individueel, op school en thuis. Dit is altijd maatwerk en hierbij werk ik holistisch.

Ik sta klaar om u en uw kinderen te ondersteunen en te begeleiden binnen onze mooie praktijk Valkenoog, Valkenoog-Thuis bij jezelf en METGrip.

Hanneke van den Assem

Ik ben Hanneke,  

Ik woon samen met mijn man Joris en ons Zoontje Milan in Tilburg.  

Ik ben mijn loopbaan begonnen in het onderwijs als gymdocent. Ik heb vervolgens verschillende opleidingen en cursussen gevolgd en waardoor ik meerdere functies heb bekleed in het basis-, speciaal- en voorgezetonderwijs. Ik heb jarenlange ervaring als rots en water trainer, sociale vaardigheidstrainer, faalangstreductie trainer en intern begeleider. In deze laatste functie heb ik Kitty leren kennen tijdens haar begeleiding van 2 leerlingen.  

In het najaar van 2022 heb ik de kans gekregen om bij Valkenoog aan de slag te gaan. Al mijn ervaringen kan ik hier combineren en zo kinderen op die manier begeleiden, zodat ze kunnen groeien als mens en het leven vol verwondering in kunnen gaan.  

Ik richt mij nu vooral op de groepen, hier kan ik mijn creativiteit en enthousiasme in kwijt. Ik kan er erg van genieten als ik kinderen trots zie zijn op zichzelf. Ook geef ik wandelsessies, waarbij het mij veel voldoening geeft als ik een kind zie ontspannen in de natuur en hierdoor tot mooie inzichten komt.