Wat is EFT?

EFT is de afkorting van Emotional Freedom Techniques. EFT is begin jaren ’90 ontwikkeld door Gary Craig. Hij heeft verschillende methoden en ontdekkingen (o.a. kinesiologie, osteopathie, chiropractie, fysiotherapie) samengevoegd en uitgebouwd tot de methode EFT.

Bij EFT haal je (onder begeleiding) de emotionele lading van een vervelende (traumatische) gebeurtenis af. Dit doen we door de stressrectie te ontkoppelen door een bijzondere vorm van cognitieve therapie te combineren met acupressuur.

De twee verschillende vormen die wij aanbieden zijn Gold Standard EFT en Optimal EFT. De duur en intensiteit van een behandeltraject worden geheel in overleg met jou bepaald en we leren jou ook hoe je zelf EFT kunt toepassen en zo met emotionele vrijheid door het leven kan gaan!

De toepassingen van EFT zijn heel divers, hierbij kun je denken aan vervelende situaties zoals pesten, lichamelijke klachten zoals migraines en allergieën en angsten.

Kitty biedt beide vormen van EFT (gecombineerd) aan en is officieel erkend door Novet (Nederlands enige officieel erkende opleidingsinstituut).

Voor meer informatie over EFT raadpleeg de website official-EFT.