Bewust aandacht geven aan het moment, zonder hierover te oordelen of het goed of fout is. Je bewust zijn van wat er gebeurt en in contact zijn met wat jij daarbij ervaart, dat is mindfulness. Hoe voel ik mij van binnen, in mijn hoofd, in mijn lichaam (lichamelijke sensaties, emoties).

Minder in het hoofd zitten, meer in het hier en nu. In het hier en nu gebeurt het; Hier is het genieten, het geluk, het verdriet, de pijn. Het mag er allemaal zijn.

De automatische piloot. Hoe vaak doe je iets op de automatische piloot. Eten terwijl je speelt, of op je telefoon kijkt. Het doel van mindful is aandacht. Aandacht voor jezelf, je emoties, je gevoelens, je ademhaling.

Hoe vaak ben je in bed aan het piekeren, gedachten door je hoofd. Gaan die gedachten over iets uit het verleden (vroeger, een week geleden, een minuut geleden) of over de toekomst (over een uur, over een week, over een jaar)? Kun je op school ook de les volgen met volle aandacht bij de les? Bewust luisteren, met aandacht luisteren, actief luisteren.

Je hoeft niet heel de dag mindful te zijn. Begin klein. 3x per dag iets met de volle aandacht doen is ook goed.

Tijdens de mindfulness trainingen maak ik gebruik van ademhalings- en yogatechnieken, meditaties, bewustwordingsoefeningen en concentratiespelletjes.

Sinds september is ons boek uit: ‘Meer grip op jezelf’. In dit boek vind je oefeningen, speciaal voor kinderen, met mindfulness, die je gedurende acht weken kunt doen.

Naast dit boek bieden wij ook regelmatig cursussen Mindfulness aan waarin we kinderen leren de rust terug te vinden in hun lijf en in hun hoofd.

De eerstvolgende achtweekse cursus start op 29 februari en is steeds van 19:00 tot 20:00 uur. De kosten hiervoor bedragen €240,- Het boek ‘Meer grip op jezelf’ ontvang je er dan gratis bij! Er zijn nog een paar plaatsjes vrij, dus geef je snel op via onderstaand formulier:

aanmeldformulier ‘Grip op jezelf’